Malternative Belgium , onafhankelijke bottelaar van cognac
0
0
Winkelwagen
€ 0,00
andere cognac merken / Landreau / Landreau XO 40%
Landreau XO 40% Landreau XO 40% Landreau XO 40% Landreau XO 40% Landreau XO 40% Landreau XO 40%
Landreau XO 40% Landreau XO 40% Landreau XO 40% Landreau XO 40% Landreau XO 40% Landreau XO 40%
Landreau XO 40%
0 Review | Review toevoegen
Landreau XO 40% - +/- 20 years old
€ 85,00
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Over de producent:
Sinds 1850 bewerkt de familie Landreau het land in de Grande Champagne van vader op zoon. De oorsprong van de naam "Landreau" komt uit een dorp in de Loire Atlantique in de buurt van Nantes: Le Landreau.

De eerste voorouders van Landreau vestigden zich vóór 1685 in de Charente en in 1852 vestigden de eerste leden van de familie zich in Criteuil La Magdeleine.

Familie Landreau heeft altijd haar eigen eaux-de-vie gedistilleerd.
De familie Landreau startte met ongeveer 2 hectare wijngaarden, velden en bossen. Met Emile breidde en moderniseerde het domein zich na de Eerste Wereldoorlog uit, tot het een oppervlakte van 15 hectare wijnstokken besloeg. 


Emile's zoon, Paul, was 17 jaar oud toen hij op de boerderij begon te werken met zijn schooldiploma op zak. Door een administratieve fout ontliep hij de verplichte tewerkstelling in Duitsland en breidde hij de exploitatie uit en kocht hij een derde.

Van zijn 4 kinderen trad Daniel in 1969 toe tot het landgoed nadat hij in 1968 zijn landbouwbaccalaureaat had behaald, een diploma dat vervolgens verplicht was om in 1981 van zijn vader over te nemen. Hij nam het landgoed over in het midden van een periode van crisis in de Cognac wijnindustrie, als gevolg van de scherpe daling van de Cognac export. Ondanks de moeilijkheden zorgen de directe verkoop en het verwelkomen van toeristen op de boerderij ervoor dat het familiebedrijf het hoofd boven water kan houden.

Het landgoed beslaat nu 27 hectare, waaronder 25 hectare ugni blanc die wordt gebruikt om Cognac te maken en 60 are Cabernet Sauvignon en Merlot die worden gebruikt om Pineau des Charentes te maken.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Agenda

xx/xx/xxxx
... ... ...


 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.U moet 18 jaar of ouder zijn om MALTERNATIVE BELGIUM te kunnen bezoeken.